“Tarımda Biz de Varız”

21 June Friday, 2019
48 Muğla 48 projesi kapsamında “Tarımda Engelleri Aşıyoruz” çalışmasıyla yetiştirilen mahsulde hasat yapıldı.
“Tarımda Biz de Varız” Haber: Nurgül AKDAĞ ÇİLOĞLU
Kamera: Erkan KARTAL
HABER
Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Muğla Engelliler Derneği’nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında yetiştirilen mahsuller gülen yüzler ile hasat edildi. Hasat edilen ürünler Muğla üretici pazarında alıcıyla buluştu.
Muğla Menteşe ilçesi Yaraş Mahallesinde hazırlanan 200 m2 alanda 21 Mart Dünya Down sendromlular gününde başlatılan proje ile, engellileri toprak ve tarımla buluşturmak kendi ürünlerini yetiştirmelerini, ürünlerin dikimini daha sonra çapalama, sulama ve hasat gibi faaliyetleri bire bir uygulayarak öğrenmelerinin sağlanması amaçlandı. Ürünlerin kısa bir zamanda büyüyüp gelişmesi ve hasadının yapılması çocukların bunu gözlemlemeleri, kendilerine olan güven ve başarı hissini artırdı.
Proje doğrultusunda her birine ayrı ayrı olmak üzere toplam 10 adet sebze tavası hazırlanarak down sendromlu ve hafif düzeyli zihinsel engelli çocukların toprağa ve bitkilere çekinerek değil severek yaklaşması, toprağı ve tarımı severek her hafta bahçe bakımına gelmeleri önemsendi.
Engelli çocuklar yetiştirdikleri mahsulleri toplamanın da mutluluğunu yaşadı. Ayrıca bu çocuklar, Muğla Zihinsel Engelliler Derneği ile Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleriyle birlikte pazar yerinde tezgah açıp ürünlerini sattılar.
 Çocukların hep bir ağızdan söylediği “Tarımda ve Toplumda Bizde Varız” sloganı pazarda yankılanırken, etkinlik sonunda her bir çocuğa teşekkür edilerek İl Müdürlüğümüzce sertifikalar takdim edildi.
 
muğla tarımdabizdevaraız tarımdaengelleriaşıyoruz 48muğla48