Tarladan sofraya denetim ve bilgilendirme

21 April Tuesday, 2020
Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan bu zor günlerde gıda güvenliği önem verilen konuların başında yer alıyor. Kahramanmaraş Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri de bu kapsamda tarlada mevsimlik işçileri bilgilendirdi. Pazarda esnafın ve ürünün hijyen kurallarına uygunluğunu denetledi.
Tarladan sofraya denetim ve bilgilendirme Haber: Kahramanmaraş İl Enformasyon

Tüm yurtta olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da Koronavirüs salgınına karşı tüm sıkı tedbirler alınıyor.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personeli tarladan pazara her alanda aralıksız çalışıyor.

Türkoğlu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil Burç, tarlalarda çalışan mevsimlik tarım işçilerini ziyaret etti. Saha çalışmalarını yürüten personelle birlikte bilgilendirme yapan burç işçilerin sorunlarını da dinledi. Mevsimlik tarım işçilerine sosyal mesafe kuralları, hijyenin önemi konularında bilgilendirme yapıldı.

Pazar yerlerinde bilgilendirme ve denetim sürüyor

Kahramanmaraşlıların gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilmeleri için Pazar yerlerinde de sıkı denetimler yapılıyor. Türkoğlu ve Onikişubat ilçelerinde yürütülen çalışmalarda teknik personel esnafları tezgahlar arasında sosyal mesafenin korunması ile ilgili uyardı.

Zabıta ekipleriyle ortak yürütülen çalışmalarda pazarcı esnafının ateşi de ölçüldü. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan bilgilendirme ve uyarı afişleri de esnafa dağıtıldı, gerekli yerlere asıldı.
kahramanmaraş koronavirüs kovid-19 pazar denetim tarla mevsimlik tarım işçisi