Tarlalar kadın elinden şifalı bitkilerle yeşerecek

01 March Monday, 2021
Yalova’da açılışı yapılan “Şifası Doğadan Üretimi Yalova Kadınlarından Projesi” kapsamında eğitim alan kadın çiftçiler tıbbi ve aromatik bitki yetiştirmeye hazırlanıyor.
Tarlalar kadın elinden şifalı bitkilerle yeşerecek Haber: Yalova İl Enformasyon

Lavanta, limon otu, kara mürver… kadın çiftçiler eğitim alıyor, tarlalar tıbbi aromatik bitkilerle doluyor.

Yalova’da hayata geçirilen “Şifası Doğadan Üretimi Yalova Kadınlarından Projesi”nin açılışı yapıldı, düzenlenen törende tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği kursuna katılan kadın çiftçiler sertifikalarını aldı.

Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Programı kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Yalova Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü iş birliğiyle kadın çiftçilere yönelik Tıbbi, Itri ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği Kursu açıldı. Kursu başarıyla bitiren kadın çiftçiler sertifikalarını alıp yetiştiriciliğe başlamanın heyecanını yaşadı.

Projenin açılış törenin de konuşan Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, “Tıbbi, ıtri ve aromatik bitki yetiştiriciliği için İl Müdürlüğümüzce saha çalışmalarında ortaya çıkan ihtiyaçlar gereğince planlanmış ve hayata geçirilmiştir. İl Müdürlüğümüzle, Yalova Halk Eğitim Merkez Müdürlüğümüzün iş birliğinde uygulamaya konulan kursumuz 13 Kasım 2020 tarihinde başlamıştır. Toplam 72 saat süren kursumuza 44 kursiyer kayıt yaptırmış, pandemi sürecinde zaman zaman kesintiye uğrasa da 28 Ocak 2021 tarihinde sonuçlanmıştır. Kurs sonunda 25 kursiyerimiz belge almaya hak kazanmıştır. Projemizden, ilimizde yaşayan ve geçimini tarım ve hayvancılık ile sağlayan ya da tarımsal faaliyetlere ilgi duyan kadınlarımızın, tarımsal bilgilerini artırmak, yeni çeşitlerle tanıştırmak, ekonomik değeri olan tıbbi ve aromatik bitkilerin hem kozmetik sanayinde hem de tıbbi alanda önemli yer teşkil eden türlerin yetiştiriciliğine sevk ederek, ekonomik anlamda kadınların ve ilimizin kalkınmasına katkı sağlaması beklenmektedir.” dedi.

Kursiyerlerden Meral Evcimen Yıldız da kursun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti, kursun çok faydalı geçtiğini, çok önemli bilgi sahibi olduklarını ve devamını beklediklerini söyledi.

“Şifası Doğadan Üretimi Yalova Kadınlarından Projesi” ile Yalova’da kurulacak 5 dekar demonstrasyon bahçesinde lavanta, limon otu, kara mürver ekimi yapılacak. Köylerinde önder çiftçi olacak kadın üreticiler sayesinde tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliğinin kısa sürede yaygınlaşması hedefleniyor.
yalova tıbbi aromatik bitki kadın çiftçi proje tarım ve orman