TMO yüksek fiyat verdi çiftçi buğdaya yöneldi

15 November Friday, 2019
Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı Eren Günhan Ulusoy, TMO’nun buğday alım fiyatını yüzde 29 artırmasının buğday ekiminden kaçışı durdurduğunu söyledi.
TMO yüksek fiyat verdi çiftçi buğdaya yöneldi Toprak Mahsulleri Ofisinin buğday alım fiyatlarını yüzde 29 arttırmasıyla çiftçi buğday ekimine geri döndü.

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu TUSAF Başkanı Eren Günhan Ulusoy, buğday ekim alanlarının yüzde 4 ile 5 arasında artacağını söyledi. Ulusoy “Bu fiyat artışı çiftçi için önemli bir mesaj oldu. Özellikle İç Anadolu'nun doğusunda, güneyinde, Yozgat, Sivas, Kayseri, Kırşehir diyebileceğimiz bölgede son 2 yıldır ekim alanlarında nohuta kayış varken, şimdi buğdayın tekrar toparlandığını görüyoruz. Her bölgede durum aynı değil. Çukurova'da pamukla, Trakya'da kanola ve ayçiçeği ile değişen ekim alanları var. Türkiye'nin tamamında buğday ekim süreci henüz tamamlanmadı. Yüzde 65-70 düzeyindeyiz. Ekim alanındaki artış yüzde 5'ten aşağı olmaz. Bu çok önemli ve istisnai bir rakam. Sektörde bu genelde değişim oranı yüzde 2-3'tür. Ekim alanlarının istisnai bir şekilde yüzde 4-5 artarak geçen yılki kaybı telafi etmesini bekliyoruz.” dedi.

Uluslararası Operasyonel Değirmenciler Birliği IAOM Avrasya Konsey Başkanı da olan Ulusoy, üye ülkelerle İstanbul'da bir araya geleceklerini de belirtti.
buğday tmo toprak mahsul ofis