Uluslararası Hasat Kongresi yapıldı

21 June Friday, 2019
Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda akademisyenin katıldığı Hasat Uluslararası Tarım ve Orman Kongresi Ankara’da yapıldı.
Uluslararası Hasat Kongresi yapıldı Haber: Neslihan Aktaş
Kamera: Caner GÜMÜŞ
Fotoğraf: İbrahim BAĞCI
Hasat Uluslararası Tarım ve Orman Kongresi yurt içi ve yurt dışından çok sayıda akademisyenin katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi.
Kongre bakanlık - üniversite işbirliğinin önemli örneklerinden biri.
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin himayesinde düzenlenen kongreye Türkiye’nin bütün üniversitelerinden katılım sağlandı.
Kongrenin açılış töreninde konuşan Tarım Reformu Genel Müdürü Hasan Özlü, gıdanın sürdürülebilirliği ve gıda güvenliği açısından tarımın en önemli sektör olduğunu belirtti.
Dünya nüfusunun artmasıyla birlikte açlık sınırında yaşayan insan sayısının da arttığını vurgulayan Özlü, sofradaki israfın önlenmesi gerektiğine dikkat çekti.
Bakanlık desteklerinin tarım sektörü için önemine vurgu yapan Özlü, desteklemelerle ilgili bir sadeleştirme çalışması yürüttüklerini dile getirdi.
Tarım Şurası ile ilgili de açıklamalarda bulunan Genel Müdür Özlü, “Çok geniş katılımlı bir tarım şurasının hazırlıkları sürüyor. Yapılan akademik çalışmaların da şuraya önemli katkısı olacak.” dedi
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı İsa Sertkaya, tarımın sürdürülebilirliği için bakanlığın üniversitelerle işbirliğinin büyük önemi olduğunu vurguladı. Sertkaya, “Sürdürülebilir gıda için tarım çok önemlidir. Tarımın sürdürülebilirliği, tarımsal üretimde kalitenin artması için de üniversitelerle işbirliği çok önemli. Bu açıdan Hasat Uluslararası Tarım ve Orman Kongresi’ni önemsiyoruz. Endemik bitki türleri açısından Anadolu çok zengin. Bu açıdan üniversitelerin yaptığı çalışmalar oldukça önemli. Kongrenin tarım ve orman sektöründeki bilimsel çalışmalara ışık tutacağına inanıyorum.” dedi.
Hasat Uluslararası Tarım ve Orman Kongresi’nin tarım sektörü için önemine dikkat çeken Kongre Başkanı Doç. Dr. Nurhan Keskin, kongrenin amacının sektörün sorunlarının bilimsel yaklaşımla ele alınması olduğunu belirtti.
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir de tarım ve ormancılığın dünyanın en stratejik konu başlıklarından biri olduğunu hatırlattı.
Açılış töreninde bir konuşma yapan Aydın Milletvekili Kuvvet Erim, jeotermal kaynakların tarımsal üretimde daha yaygın kullanılmasının gerekliliğine dikkat çekti.
 
hasat uluslararası tarım ve orman kongresi tarım ve orman bakanlığı eğitim ve yayın dairesi başkanlığı aydın adnan menderes üniversitesi ankara