Umutlar fidanla, tohumla yeşerecek

06 April Monday, 2020
Gümüşhane’de projeler çalışıyor; tohumlar, fidanlar yeşeriyor. Kentte tarımsal üretimin sürmesi için çalışan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü 160 ton yem bitkisi tohumu ve 24 bin fidanı çiftçilere dağıttı.
Umutlar fidanla, tohumla yeşerecek Haber: Gümüşhane İl Enformasyon

Gümüşhane’de toprak 24 bin fidanla yeşerecek.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışma ile kentteki üreticilere meyve fidanı ve yem bitkisi tohumu dağıtıldı.

160 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı

Hayvancılık sektörünün kaba yem ihtiyacını karşılayacak üretimi teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen “Yem Bitkileri Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi” kapsamında; yonca, korunga, adi fiğ, Macar fiğ, yem bezelyesi, yulaf, silajlık mısır tohumları Gümüşhaneli üreticilere dağıtıldı. 721 çiftçiye toplam 160 ton tohum dağıtımı gerçekleştirildi.

Binlerce meyve fidanı toprakla buluştu

Kent genelinde oluşturulan 2 bin dönümlük meyve bahçeleri için de 24 bin fidan çiftçilere dağıtıldı.

Gümüşhane İl tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Doğu Karadeniz Kalkınma İdaresi ile birlikte yürüttüğü meyveciliğin geliştirilmesi çalışması kapsamında; 16 bin adet ceviz, 2 bin adet dut  ve 6 bin adet de Gümüşhane’ye özgü elma ve armut fidanı toprakla buluştu.

65 yaş üstü çiftçilere özel hizmet

Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde DSİ ve Milli Parklar ekipleri 65 yaş üzeri çiftçilere tohum paketleri ve meyve fidanları evlerinde teslim edildi.

Üreticiler; Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin talimatı ile fidanları evlerine getiren Tarım ve Orman il Müdürlüğü’nün çalışmalarından memnun olduklarını dile getirdi.
Gümüşhane fidan tohum yem bitkisi tarım ve orman