Üzüm suyu kadınların elinde hayat buldu

29 August Thursday, 2019
Elazığ’da üretimi azalan olgunlaşmamış üzümden yapılan koruk suyu, ‘Koruktan Gelen Şifa Projesi’ ile kadınlar tarafından üretimi yapılarak sofralarla buluşturuluyor.
Üzüm suyu kadınların elinde hayat buldu Elazığ’da unutulmaya başlanan üzümün olgunlaşmamış halinden üretilen koruk suyu üretimi için çalışmalara başlandı.
Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce yürütülen Koruktan Gelen Şifa Projesi kapsamında kadınlar tarafından üretimi yapılan üzüm suyu sofralarla buluşturuluyor.
Üretici ürününün tarlada kalmamasından, imalatçı da evde boş oturmayıp aile ekonomisine katkı sağladığı için projeden memnun.
İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan “Ortaçağlardan beri özellikle şifa kaynağı olarak kullanılan koruk suyu ya direkt içilerek ya da salatalarda, ekşimsi yemeklerin tamamında lezzet vermesi için kullanılıyordu. Projeyi de direkt evlerin mimarı olan kadınlarımız üzerinden yaptık ki bu şifa sürekli sofralarımızda ve yemeklerimizin içerisinde yer alsın. İnşallah şifa kaynağı koruk suyunu Türkiye'deki bütün sofralara Elazığ'dan ulaştıracağız.” dedi.
 
elazığ üzüm koruk suyu