Vizyon proje Yusufeli 190 metreye ulaştı

04 March Wednesday, 2020
İnşaatı süren, Türkiye’nin en yüksek ve dünyanın da 3. yüksek barajı olacak Yusufeli’nde, 190 metreye ulaşıldı.
Vizyon proje Yusufeli 190 metreye ulaştı Türkiye’nin vizyon projelerinden Yusufeli Barajı inşaatında çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Tamamlandığında 275 metre yüksekliği ile çift eğrilikli beton kemer kategorisinde Türkiye’nin en yüksek ve dünyanın 3. yüksek barajı olacak Yusufeli, 190 metreye ulaştı. Gece gündüz süren çalışma ile projenin tamamlanma oranı yüzde 66.

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “İnşaatta günlük azami 7 bin 850 metreküp baraj gövde betonu dökülerek rekor seviyeye ulaşmıştır. Bu miktar bin mikser betona eşdeğer olup; bu miktar ile 200 adet konut, yapılabilir. Barajda kullanılacak beton ile Artvin’den Edirne’ye 13 metre platform genişliğinde beton yol yapılabilir.” denildi.

Yusufeli Barajının tamamlanması ile milli bütçeye yıllık 1 milyar 250 milyon TL katkı sağlanacağı hesaplanıyor. Ayrıca baraj yaklaşık 650 bin kişinin enerji ihtiyacını karşılayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Muhteşem Bir Eser”, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de “Belgesellik ve Mühendislik Harikası" olarak değerlendirdiği barajın iki yılda tamamlanacağı ön görülüyor.
cumhurbaşkanı recep tayip Erdoğan tarım orman bakan bekir Pakdemirli Artvin Yusufeli baraj dsi devlet su işleri