Yaban hayatı, Tarım Bakanlığı’na emanet

09 July Thursday, 2020
Tarım ve Orman Bakanlığı şehir merkezlerine ve kırsal bölgelere olduğu kadar yaban hayatına yönelik hizmetleriyle de öne çıkıyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalarda kimi zaman doğaya yem bırakılıyor, kimi zaman da yaralı hayvanlar tedavi ediliyor.
Yaban hayatı, Tarım Bakanlığı’na emanet Tarım ve Orman Bakanlığı yaban hayatına yönelik hizmetleri ile dikkat çekiyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalarda kimi zaman doğaya yem bırakılıyor kimi zaman da yaralı hayvanlar tedavi ediliyor.

Tedavi edilen hayvanlarsa yeniden doğaya dönüyor…

Geçtiğimiz ay Pülümür ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi'ndeki kayalık alanda anneleri olmayan 2 yavru alaca baykuş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli şubesince bakıma alındı.

Kurumda bakım, tedavi ve beslenmeleri yapılan baykuşlar büyüdü.

Baykuşların kendi başına hareket edebilecek duruma gelmesi üzerine ekipler onları Pülümür vadisinde doğaya bıraktı.

Denizli’nin Bozkurt ilçesinde ise yaralı halde bulunan 3 leylek tedavi edilmek üzere ekiplerce, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim edildi.

İlk muayenede leyleklerin elektrik akımına bağlı olarak yaralandıkları tespit edildi. 1 haftadır tedavi edilen leyleklerden ikisi iyileşti ve uçma egzersizlerine başladı.

Kalan üçüncü leyleğin iyileşmesiyle, leylekler gökyüzüne geri dönecek. Düzce Efteni Gölü Yaban Hayatı Geliştirme ve Rehabilitasyon Merkezi’nde ise doğada yaralı ve sahipsiz olarak bulunan sevimli ayılara bebek gibi bakılıyor. Yaz aylarında serinletilen ayılar, laktozsuz süt, bal, provitamin gibi özel karışımlarla besleniyor. Farklı illerden gelen yavru ayılardan dişi olanına Eftalya, erkek olanına ise Eftel ismi verildi. Yavrular özel bir alanda oyunlarla, yaban hayatına alıştırılarak büyütülüyor.

Yavruların 2021’in yaz aylarında doğaya salınmak için yeterince büyümüş olması bekleniyor.

Düzce’deki merkezde yavru hayvanların yanı sıra yetişkin hayvanların da bakımları yapılıyor.
tarım orman bakanlık doğa koruma milli park tunceli düzce denizli ayı leylek baykuş