Yanan alanlar yeniden yeşerecek

30 October Wednesday, 2019
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Muğla Dalaman ve Göcek’te 11 Temmuz'da çıkan yangında zarar gören ormanlık alanlara 11 Kasım'da ilk fidanlar dikilecek.
Yanan alanlar yeniden yeşerecek Tarım ve Orman Bakanlığı yangından zarar gören alanların yeniden ağaçlandırmak için gün sayıyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Muğla'nın Dalaman ve Göcek bölgelerinde 11 Temmuz'da çıkan yangında zarar gören ormanlık alanların yeniden ağaçlandırılması için hazırlıkların tamamlandığını ve yangından 4 ay sonra 11 Kasım'da ilk fidanların dikileceğini bildirdi.

Bakan Pakdemirli, yaptığı yazılı açıklamada 11 Kasım saat 11.11'de 81 ilde 2023 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidanı toprakla buluşturacaklarını vurguladı.

gelecegenefes.com

Vatandaşlara çağrıda da bulunan Bakan Pakdemirli, "Daha yeşil bir Türkiye için tüm yurtta fidanların toprakla buluşacağı seferberliğe katılmak isteyen vatandaşlarımız 'Geleceğe Nefes' ( gelecegenefes.com ) internet sayfası üzerinden fidan sahiplenebilirler." değerlendirmesinde bulundu.

16 yılda 4,5 milyar fidan dikildiğine dikkat çeken Pakdemirli, hedeflerinin 2023 yılına kadar 7 milyar fidanı toprakla buluşturmak olduğunu bildirdi.
 
tarım orman bakanlık fidan dikim 11kasım bekir pakdemirli