Yeni silajlık mısırlar Kestel’de tanıtıldı

09 September Monday, 2019
Yeni silajlık mısır çeşitlerinin tanıtımı için Bursa’nın Kestel İlçesi’nde tarla günü etkinliği düzenlendi.
Yeni silajlık mısırlar Kestel’de tanıtıldı Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN
Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI
 
Bursa’da Mayıs ve Haziran aylarında 18 yeni silajlık mısır çeşidi ekildi.

Yeni silajlık mısır çeşitlerinin tanıtımı ve hasadı Kestel’de düzenlenen tarla gününde yapıldı.

Tarla günü etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, “Yaptığımız çalışmaların çiftçilerimiz tarafından benimsenmesi bizler için oldukça önemli.” dedi.

Yürütülen çalışma hakkında bilgi veren Aygül, “Yaptığımız çalışmaların çiftçilerimiz tarafından benimsenmesi bizler için oldukça önemli. Çünkü çiftçimiz, çalışmaları deneyip sonuçlarını görmek istiyor. Kestel İlçe Müdürümüz ve değerli arkadaşlarımız yaptıkları çalışma ile ilçe genelinde 18 çeşit olan silajlık mısır sayısına ulaşarak, hepsinin denemelerini yaptı.  Bunların içinden ‘Kolosseus’ çeşidi Kestel ilçemize en iyi adaptasyonu sağlayan çeşit oldu. Bu çeşidi çiftçimize tanıtmak için bu tarla gününü düzenledik. İlimiz meyvecilikte olduğu kadar hayvancılık alanında da önemli konumda. Yemin uygun bir şekilde üretilip, kullanılması da bir o kadar önem arz ediyor. İlimiz genelinde, yem üretimini yaygınlaştırarak daha az maliyete ulaşmayı hedefliyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından deneme ekimi yapılan tarlalarda ilk hasat yapıldı. Silajlık mısır çeşitleri katılımcılara tanıtıldı.
 
bursa silajlık mısır yem bitkisi tarla günü