Yoğun kar seralara zarar verdi

25 January Tuesday, 2022
Yoğun kar yağışının etkili odluğu Kahramanmaraş’ta seralar hasar gördü. Hasar gören seraları inceleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör üreticilerin yanında olduklarını belirterek, “Bahara, buradaki ekim sürecine seralarımızı tekrar hazırlamak istiyoruz. Esnafımızın kayıplarını desteklemek istiyoruz.” dedi.
Yoğun kar seralara zarar verdi Şiddetli kar bütün yurtta etkisini sürdürüyor.

Kar Kahramanmaraş’taki seralara zarar verdi.

Seraları inceleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör "Esnaf ve çiftçi vatandaşlarımızla bir araya geldik. Seralarımızı yerinde gördük. Son yılların en yoğun kar yağışı nedeniyle seralarımızda çökme olmuş. Bunları yerinde inceledik. Burada üreticilerimizin yoğun kar yağışı nedeniyle yaşamış olduğu kayıplarla ilgili İl Tarım Müdürlüğümüz burada çalışma yapmış. Biz de gelip yerinde gördük. İnşallah yeni sezona, bahara, buradaki ekim sürecine seralarımızı tekrar hazırlamak istiyoruz. Esnafımızın kayıplarını desteklemek istiyoruz." dedi.

Öte yandan yurtta etkili olan soğuk hava ve don riskine karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden üreticilere bugün ve önümüzdeki günler için uyarı geldi. İç ve Doğu bölgelerde önümüzdeki günlerde don riskinin devam etmesinin beklendiği belirtildi.
Kahramanmaraş sera kar