Zararlılarla mücadeleye eğitimle destek

15 November Thursday, 2018
Aksaray’ın Gücünkaya Köyü’nde çiftçilere, sebze hastalık ve zararlılarına karşı mücadele konusunda eğitim verildi. Çok sayıda üreticinin katıldığı toplantıda uzman teknik personel çeşitli konularda sunum yaptı.
Zararlılarla mücadeleye eğitimle destek Haber: Aksaray İl Enformasyon

Sebze Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele konusunda üreticileri bilgilendirmek amacıyla Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından eğitim toplantısı düzenlendi.

Gücünkaya Köyü’nde düzenlenen toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Abdi Özdemir, teknik personel ve üreticiler katıldı.

Eğitimler ile sebze yetiştiriciliğinde kaliteyi yükseltmeyi hedeflediklerini dile getiren Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, “Sebze yetiştiriciliğinde verim ve kaliteyi en üst seviyeye çıkarabilmek amacı ile ürünlerimize arız olan hastalık ve zararlılar ile mücadele etmemiz gerekmektedir. Bu mücadeleyi gerçekleştirirken de hastalık ya da zararlıları tanıyıp ona göre mücadele edilmelidir. Bu amaçla konusunda uzman arkadaşlar çiftçilerimizi sebze hastalık ve zararlıları ile mücadele yöntemleri konusunda bilgilendirmek amacıyla aranızda bulunmaktadırlar.” dedi.
 
aksaray hastalık zararlı mücadele eğitim