1 milyon ton karpuzu Adana yetiştiriyor

20 May Monday, 2019
Türkiye üretiminin yaklaşık yüzde 20'sinin karşılandığı Adana’da, turfanda karpuz hasadı devam ediyor. Türkiye’de üretilen 4 milyon ton civarındaki karpuzun 1 milyon tonu Adana’da yetişiyor. Hasadı inceleyen Adana Valisi Mahmut Demirtaş, karpuzu markalaştırma konusunda çalışma yapıldığını belirterek “Karpuzla ilgili müracaatımız oldu bu sene bu işi sonuçlandıracağız” dedi.
1 milyon ton karpuzu Adana yetiştiriyor Aroması güzel, tadı lezzetli, yaz aylarının aranan meyvesi karpuz.

Havaların ısınmasıyla Adana’da turfanda karpuz hasadı da başladı.

Karataş ilçesindeki Bahçe Mahallesi’nde kumsal topraklarda yetişen ve kilosu 2-2,5 TL’den satılan karpuzun hasadına Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin de katıldı.

Vali Demirtaş “Şuanda verimin iyi olduğunu düşünüyoruz. Aroması çok güzel ve lezzetli bir karpuz. Türkiye’de turfanda karpuz Adana’da yetişiyor. Kilosu 2-2,5 TL civarında. Karpuzla ilgili müracaatımız oldu bu sene bu işi sonuçlandıracağız ve Adana karpuzunu markalaştıracağız” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Tekin “Adana’da karpuz ekilecek alanlar belli. Özellikle Karataş, Yumurtalık, Ceyhan bölgesi karpuzla özdeşleşmiş. Bundan sonrada büyük bir değişkenlik olmaz. Mecburuz aslında karpuz ekmeye. Adana’da bu durum sektör haline gelmiş. Karpuz iç piyasaya yetecek düzeyde şuan hasada yeni başladık yavaş yavaş diğer köylerde de hasat başlayacak. Temmuz ayı sonuna kadar biz karpuz üretimine devam edeceğiz.” diye konuştu.

Demirtaş ve Tekin açıklamaların ardından tarladaki işçilerle sohbet edip incelemelerde bulundu.

Türkiye’de yılda toplam 4 milyon ton civarında üretilen karpuzun 1 milyon tonu Adana’da üretiliyor.
 
adana karpuz