10 Ton peynir imha edildi

01 June Friday, 2018
Kayseri’de sağlıksız koşullarda üretim yaptığı belirlenen bir işletmeye yapılan baskında 10 ton küflenmiş ve peynir bulundu. Bozuk peynirler denetçiler eşliğinde imha edildi.
10 Ton peynir imha edildi Haber: Kayseri İl Enformasyon
Kamera: İsmail Tolga PEKŞEN
Fotoğraf: Emine YEŞİLÖZ

Kayseri’de halk sağlığıyla oynayan işletmelere göz açtırılmıyor.

Kayseri İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne Alo 174 Gıda Hattı vasıtasıyla sağlıksız koşullarda ve iade ürünler kullanılarak peynir yapıldığı şikâyeti geldi.

Şikâyeti değerlendiren Kocasinan İlçe Müdürlüğü resmi kontrol görevlileri tarafından Alsancak Mahallesi Toptancılar Sitesi 6203 sokakta bulunan işletme polis nezaretinde açtırıldı. İçeride yapılan kontrollerde binanın ikinci, üçüncü ve dördüncü katlarında insan tüketimi için uygun olmayan bozulmuş, kokuşmuş ve küflenmiş yaklaşık 10 ton peynir tespit edildi. Bozuk ürünler gıda denetçilerinin nezaretinde belediye çöp arabasına atılarak imha edildi.

İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Halkımızın sağlığıyla oynayan insan tüketimi için uygun olmayan iade ürünleri toplayarak yeniden işleyip peynir haline getiren bu işyerlerine yönelik denetimlerimiz devam edecektir. Aynı zamanda tulum peyniri adı altında bitkisel yağ kullanarak üretilen ve halkımızı aldatmaya yönelik ürünleri piyasaya süren işletmelerin tespit edilmesi için bu ürünlerden numune alma işlemeleri devam etmektedir. Analiz sonuçlarına göre taklit ve tağşiş yaptığı tespit edilen işyerleri Bakanlığımızca kamuoyuna duyurulmaktadır.” denildi.
 
 
Gıda denetimi alo 174 kayseri il gıda güvenilir gıda