12. Adana Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarı başladı

08 November Thursday, 2018
TÜYAP 12. Adana Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarı, 250 katılımcı firmayla kapılarını ziyaretçilerine açtı.
12. Adana Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarı başladı TÜYAP 12. Adana Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. 250 firmanın katıldığı fuar yoğun ilgi ile karşılandı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş fuar açılış konuşmasında yatırımcıları ile davet etti. Demirtaş “Yerli ve yabancı yatırımcılarımızı tarımın kalbi olan Adana'ya, tarımsal sanayi ve teknoloji için yatırım yapmaya davet ediyorum. Onlara her zaman destek olmaya hazır olduğumuzu da buradan bir kez daha açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum. Adana, tarımı temel alan, ham maddesi tarım olan bir üretim şehridir. Adana tarımının ulusal gelire katkısı 2003 yılında 1,9 milyar lirayken, yüzde 400'lük artışla 2017 yılında 7,7 milyar liraya ulaşmıştır. Yine aynı dönemde tarımsal ihracatımız da benzer artış oranı göstererek 93 milyon dolardan, 491 milyon dolara yükselmiştir. Geçen yıl üreticilerimize 338 milyon lira tarımsal destek ödemesi yapılarak, son 15 yılda üreticilerimize verilen nakit destek miktarında 8 kat artış sağlanmıştır. Öte yandan ilimizin mevcut tarım potansiyelini katlayacak, kaynaklarımızın daha etkin kullanımına imkan sağlayacak, sürdürülebilir ve rekabet gücü yüksek projelerimizi de planlı bir biçimde hayata geçiriyoruz." dedi.

Açılışın ardından protokol üyeleri stantları gezdi. Fuarda kuzu güzellik yarışması da yapıldı. Yarışmada dereceye giren ve ödül alan kuzu sahiplerinden Nurcan Kara, hayvancılıkta bakımın önemini vurguladı. Jüri tarafından Merinos, İvesi ve Sarıbaş kategorisinde birinci seçilen 3 kuzunun sahipleri çeyrek altınla ödüllendirildi.
 
adana fuar tarım hayvancılık