15. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi toplandı

13 September Wednesday, 2023
Tarım Bakanlığı Tarımsal Ekonomi ve Politika Geliştirme Enstitüsü Müdürlüğü, Tarım Ekonomisi Derneği ve Avrasya Tarım Ekonomistleri Derneği iş birliği ile düzenlenen 15. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi Çanakkale’de toplandı.
15. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi toplandı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 15'inci Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi toplandı.

Kongrede; Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürü Dr. Metin Türker, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu katıldı.

Açış konuşmasını üniversitenin Ziraat Fakültesi ve Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sibel Tan yaptı. Tan “İlk olarak 1994 yılında İzmir’de yapılan kongremiz, yaklaşık otuz yıllık geçmişi olan camiamız açısından son derece önemli, geleneksel ve bilimsel bir platformdur. Bu kongre Türkiye’deki 22 Tarım Ekonomisi bölümünün katkısıyla oluşmuştur” diyerek ülkemizde ve dünyada yaşanan olağanüstü olaylar karşısında tarım sektöründe korumacı politikalara ağırlık verildiğini, gıda güvencesini sağlamaya yönelik arayışlar içine girildiğini söyledi ve kongrede emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Konferansta Türkiye’deki Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sistemlerinin Etkinliği’nde konuşan Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, Tarımsal Yayın ve Yayım Çalışmaları hakkında bilgi verdi.
ulusal tarım ekonomi kongre toplantı