16. Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı üreticilerle buluştu

02 March Monday, 2020
Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı bu yıl 16. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. EGS Park Fuar Alanı'nda gerçekleşen açılışa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, Denizli Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Aydoğan, Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, Denizli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hamdi Gemici, Tarım Kredi Kooperatifleri İzmir Bölge Müdürü Mehmet Aksoy ve daha birçok sektör temsilcisi katıldı.
16. Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı üreticilerle buluştu Açılışta bir konuşma yapan Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, geçmişten bugüne birçok medeniyete beşiklik etmiş Denizli’nin sahip olduğu geniş ovaları, verimli toprakları, zengin ekolojisi ve jeotermal kaynakları ile ülkemiz tarımının lokomotif illerinden biri olduğunu belirtti.

  Coğrafi konumu itibariyle Denizli’nin bitkisel ve hayvansal üretimde arazi varlığı, işgücü, iklim ve ekolojik özellikleri bakımından birçok ilde olmayan değerlere sahip olduğunu ifade eden Erkaya; sanayi, turizm ve tekstil alanlarındaki başarılarının da Denizli’yi dünya çapında tanınan bir yere getirdiğini vurguladı.  Fuarların rekabet ortamında başarılı firmaların önemli bir pazarlama aracı olmasının yanında, katılımcı ve ziyaretçilerin birbirini tanımaları ve iş bağlantıları kurmaları anlamında da önemli etkinlikler olduğunu söyleyen Erkaya, 16. Ege Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı’nın hayırlı olmasını temenni etti.
  
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, "Fuarımız başladığı günden itibaren her yıl artış göstererek daha büyüyerek bugünlere geldi. Bugüne gelinmesini sağlayan, emek veren ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım Denizli'miz tarım şehri olma özelliğini arttırarak sürdürecek. Denizli'miz Sanayi şehri, turizm şehri ama esas Denizli'miz tarım şehridir. Birçok üründe Türkiye'de üretilen ürünler anlamında baktığımızda birinci, ikinci ve üçüncü sırada yer alan ürünlerimiz var. 81 İl arasında birinci olmak kendiliğinden olmaz. Güzel coğrafyada ve iklimde yaşıyoruz ama bunun yanında en önemlisi Denizli'mizin en büyük özelliği çalışan, güler yüzlü, gayretli insanlarımızdır. Fuarlar oldukça bilimle, teknikle ve teknoloji ile iç içe olan ve bu imkânları kullanarak verimliliği arttıran girişimcilerimiz. Bunların hepsi bir araya geldiğinde tarımda Denizli'mizi lokomotif hale getiriyor ve birçok üründe en başa getiriyor.