“2020 tarımda dijitalleşme yılı olacak”

20 December Friday, 2019
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Şükrü Kanber 2020 yılının tarımda dijitalleşme yılı olacağını söyledi. Başkan Kanber, bu kapsamda geliştirilen stratejileri açıkladı.
“2020 tarımda dijitalleşme yılı olacak” Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Güçlendirilmesi Projesi çalıştayı Ankara’da yapıldı.

Gıda ve Tarım Örgütü FAO ile Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen projede bilginin yayımı için gerekli faaliyetler görüşüldü.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Şükrü Kanber çalıştayın kapanış programında yaptığı konuşmada, Bakan Pakdemirli’nin dijitalleşmeye verdiği önemi anımsattı. Kanber, bu doğrultuda Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı olarak klasik yöntemlerin yanı sıra dijital teknolojileri kullanarak çiftçiye ulaşmak için strateji geliştirdiklerini belirtti.

Başkan Kanber tüm bu stratejilerin uygulanması sürecinde” işbirliğine de açığız” mesajı verdi.

Çalıştayda konuşan FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Aysegül Selışık da yayımın hayatın bir parçası olduğunu belirtti. Selışık, üreticilere ulaşırken güncelliğin son derece önemli olduğunu ifade etti.
ankara tarım orman bakan bakanlık eğitim yayın fao