55 ton yem bitkisi tohumu toprakla buluştu

10 November Tuesday, 2020
Yem bitkisi üretimini yaygınlaştırmak amacıyla Çankırı’da üreticilere 55 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı.
55 ton yem bitkisi tohumu toprakla buluştu Haber: Çankırı İl Enformasyon

Tohumlar toprakla buluşuyor, çayır ve meralar canlanıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yürüttüğü Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında üreticilere yonca, korunga ve Macar fiğ tohumları dağıtıldı.

Çankırı’da çayır ve meraların canlandırılması, hayvancılığın kaba yem ihtiyacının karşılanması amacıyla başlatılan çalışma ile dağıtılan tohumlara çiftçilerden yoğun talep geldi.

Tohum dağıtım programında üreticilerle bir araya gelen Çankırı İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Halil Tekin, “İlimizde çayır mera ve yem bitkileri ekiliş alanlarının genişletilmesi, çiftçimizin kaba yem ihtiyacının karşılanabilmesi ve hayvancılıkta girdi maliyetlerinin azaltılması maksadıyla uzun yıllardan bu yana bakanlığımızca desteklenme faaliyetleri uygulanmaktadır. Bakanlık katkılı yem bitkisi tohum dağıtım faaliyetlerimiz de her yıl olduğu gibi bu yılda devam etmektedir.

Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında Hayvan yetiştiricilerimizin, kaba yem ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla bakanlığımız destekli 2020-2021 yılında İlimiz Merkez ve İlçelerine bağlı köylerde kullanılmak üzere toplam 30 bin kilo Korunga, 5 bin kilo yonca ve 20 bin kilo Macar fiği tohumu olmak üzere toplam 55 ton tohumun dağıtımı gerçekleştirilmiştir.” dedi.

Yem bitkisi ekilişinin bölge ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirten Tekin, dağıtılan tohumların ekilişinden 5 bin 200 ton kaba yem rekoltesi beklendiğini dile getirdi.
çankırı yem bitkisi tohum destek çayır mera tarım ve orman