AB Büyükelçisi’nin Bursa ziyareti

01 July Thursday, 2021
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı ve Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut Bursa’ya yaptığı ziyarette tarımsal üretim hakkında bilgi aldı. Kadın kooperatiflerini de ziyaret eden büyükelçi FAO ile yürütülen ve Suriyeli sığınmacı kadınları da kapsayan projelerin önemine dikkat çekti.
AB Büyükelçisi’nin Bursa ziyareti
Haber: Bursa İl Enformasyon  
Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN  
Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI


Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Bursa'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğünü ziyaret etti. Meyer-Landrut, Tarım ve Orman İl Müdürü Hamit Aygül’den il genelindeki tarımsal faaliyetler hakkında bilgi aldı.

İl Müdürü Aygül, proje kapsamında hem Geçici Koruma Altındaki Suriyelileri (GKAS) hem de ev sahibi topluluk üyelerini eğiterek, bireylerin kayıtlı istihdamın aktif bir parçası olmaları için ihtiyaç duydukları mesleki becerileri kazanmalarına destek olunduğunu belirtti. Aygül, eğitim modüllerinin Bursa’daki işgücü piyasası ihtiyaçlarıyla doğru orantıda geliştirildiğini söyleyerek, kadın liderliğindeki girişimleri ve kooperatifleri desteklemek için özel olarak çaba gösterdiklerini vurguladı. FAO ile sürdürdükleri işbirliğinin önemine dikkat çeken Aygül, süreç içinde sağladığı teknik destekten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

AB Türkiye Büyükelçisi Nikolas Meyer-Landrut, bölgede tarımın önemini vurguladı. Büyükelçi,  çiftçi aileleri ve hem Suriyeli hem de Türk kadınlarından oluşan kadın kooperatiflerinin sürdürülebilir geçim fırsatları oluşturma konusunda önemli bir adım attığını, AB tarafından desteklenen projeler aracılığıyla kadınların aldığı eğitim, öğretim ve kazandıkları yeni becerilerle yaptıkları ürünlerin herkes için daha kaliteli gıda ve daha yüksek gelir sağladığını söyledi.
 
Kurumun bahçesinde açılan İpek Böcekçiliği ve Ürünleri Sergisi'ni gezen Meyer-Landrut, ipek yapımının tüm aşamalarının anlatıldığı görselleri ve canlandırmaları inceledi. Büyükelçi Meyer-Landrut, Yiğitali köyünde Suriyeli sığınmacıların da faydalandığı kadın kooperatifine gitti. Kooperatif ürünlerini inceleyen büyükelçi üretici kadınlarla sohbet etti.
bursa nikolas meyer-landrut kadın kooperatif ipek böcekçiliği hamit aygül tarım ve orman