Aç kalan kuzuyu eve aldılar

20 February Wednesday, 2019
Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde çiftçilik yapan Eroğlu ailesi, dördüz doğuran koyunun yeterince beslenemeyen yavrusuna evde bakmaya başladı. Ailen en büyüğü 101 yaşındaki Emine Eroğlu “Bir sen, bir ben kaldık” ifadeleriyle kuzunun adının Birsen ismini koyduğunu belirtti.
Aç kalan kuzuyu eve aldılar

Biberonla besliyorlar… Altını bağlıyorlar... Arabada yanlarında götürüyorlar… Kuzu Birsen, sahiplerinin evinde bebekler gibi bakılıyor.

Samsun 19 Mayıs’ta yaşayan Eroğlu ailesinin koyunlarından birinin dördüz doğurması ve kuzulardan birinin yeterli beslenememesi üzerine aile yavruyu evlerine aldı.

Kuzunun bakımını evde yapan 56 yaşındaki Ayşe Eroğlu “Çocuklar büyüdü, yıllardır evde bebek yoktu. Evimizin bebeği gibi oldu. Şimdi tekrar bebek gibi kuzu bezliyorum. Her gün ortalama beş kez bezini değiştiriyorum. Biberonla karnını doyuruyorum. Her sabah yıkıyorum, fön makinesiyle tüylerini kurutuyorum, tarakla tarıyorum. Yünlerini taramam çok hoşuna gidiyor. Bebek gibi ilgi bekliyor."

Birsen Kuzunun adını koyan 101 yaşındaki Emine Eroğlu da, “Herkes işe gidince evde kuzuya ‘Bir sen bir de ben kaldık.’ diyorum. Bu yüzden kuzuya Birsen adını koyduk.” dedi

kuzu samsun çiftçi birsen