Adana'da yaklaşık 3 bin işyeri denetlendi

03 April Wednesday, 2024
Adana’da ramazan ayında da gıda denetimleri sürüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 1 Mart'ta başlayan denetimler kapsamında, ildeki ekipler bugüne kadar gıda sektöründeki 2 bin 896 iş yerinde denetimde bulundu.
Adana'da yaklaşık 3 bin işyeri denetlendi
Haber: Adana İl Enformasyon
 
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın talimatıyla başlayan Türkiye genelindeki ramazan denetimleri bütün hızıyla sürüyor.

Denetimlerin Adana ayağında gıda sektöründeki 2 bin 896 iş yeri son bir ayda denetlendi.

Çukurova İlçesindeki denetimlere katılan Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, “Ramazan Bayramı ile ilgili şekerleme, kuruyemiş, unlu mamüller, tatlı gibi gıda ürünlerinin satıldığı ve tüketildiği yerlerde gıda denetimlerini diğer aylara göre nispeten daha fazla artırarak hem vatandaşlarımızın hem de bu sektörde görev alan, bu işi yapan işletmelerimizin topluma güvenli gıdayı bu zaman dilimi içerisinde sunmaları için denetimlerimizi devam ettiriyoruz. Denetimlerde hijyen, üretilen ürünün içeriğindeki maddeler, etiket bilgileri, bunların üretim tarihi, son kullanma tarihi, piyasaya arz şekli, paketleme şekli, bunların mevzuatlara uygunluğuna bakılıyor. Halkımızın güvenilir ve sağlıklı gıda tüketmesi için denetimlerimiz devam edecek.” Diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl Adana’da 34 bin 507 gıda ve yem denetimi yapılmıştı.
tarım orman denetim gıda adana