Adana Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarı açıldı

08 November Wednesday, 2023
TÜYAP 16’ncı Adana Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarı, 150 katılımcı firmayla kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuar 11 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek.
Adana Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarı açıldı
Haber- Foto- Görüntü : Osman BALCI

Adana’da bu yıl 16.’sı düzenlenen Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarı, 150 firmanın katılımıyla açıldı.

TÜYAP Kongre Merkezi’nde bu yıl 16’ncı kez düzenlenen fuarın açılışına Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Tüyap Fuarcılık Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, oda temsilcileri, üreticiler ve firma sahipleri katıldı.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger açılış kurdelesini keserken yaptığı konuşmada organizasyonun Türkiye’nin en büyük fuarlarından biri olduğunu, Adana’ya yakıştığını söyledi. TÜYAP Fuarcılık Yapım AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuara 150 firmanın katıldığını belirterek, “Türk tarım sektörünün en önemli buluşmalarından birine 16'ncı kez ev sahipliği yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü fuarda aynı stand çatısı altında yer aldı. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, kurdeleyi kesmesinin ardından ilk olarak Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü standını ziyaret etti. Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu ve Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Abdullah Çil’den çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Köşger’e enstitü tarafından ıslahı yapılan yer fıstığı tanıtıldı.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, yaptığı açıklamada İl Müdürlüğü olarak 16. kez kapılarını açan fuarda yer aldıklarını belirterek, “Fuarımızda gerek seracılık gerek tarım alet makineleri konusunda onlarca firmamız vatandaşlarımızla buluşuyor. Bizler de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak burada vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Gerek müdürlüğümüzün çalışmaları gerekse bakanlığımızın en büyük projelerinden olan üretim planlaması gibi, suda tasarruf gibi büyük projelerimizi, tarım bakanlığımızın politikaları ve hizmetlerini vatandaşlarımıza iletiyoruz.” dedi.

Adana 16. Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarı 11 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek.
 
adana vali köşger fuar tarım sera