Adıyaman’da meyveciliğe fidan desteği

01 December Tuesday, 2020
Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında, çiftçilerin gelirlerinin artırılması amacıyla Adıyaman’da ücretsiz Trabzon hurması fidanı dağıtıldı.
Adıyaman’da meyveciliğe fidan desteği Haber: Adıyaman İl Enformasyon
Adıyaman Valiliği İl Özel İdaresi’nin finanse ettiği “Meyveciliği Geliştirme Projesi” kapsamında Gölbaşı ilçesinde çiftçilere yaklaşık 30 bin adet Trabzon hurması fidanı desteği verildi.

Gölbaşı ilçesinde düzenlenen fidan dağıtım törenine Vali Mahmut Çuhadar, Gölbaşı Kaymakamı Mutlu Köksal, Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas, Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, Balkar Belediye Başkanı Orhan Orhan ve çiftçiler katıldı.
Üretimi her geçen yıl yaygınlaşan hurma üretiminin Gölbaşı ilçesinin tarımına önemli bir katkı sağlaması hedefleniyor.

Fidan dağıtım töreninde konuşan Vali Mahmut Çuhadar, “Bugün İl Özel İdaremizin desteği ile Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında çiftçilerimize yaklaşık 30 bin Cennet Hurması fidanı dağıttık. İlimizde yetiştirilen hurma üretimi miktarı, Türkiye üretiminin önemli bir bölümüne tekabül ediyor. Hedefimiz Gölbaşı ilçesini hurma üretiminde daha ileriye taşımak. Gölbaşı ilçemiz hurma üretiminde şu anda Türkiye sıralamasında beşinci sırada yer almaktadır. Bunu ilk sıraya çekme hedefimiz var. Bu yıl il özel idaremiz, çiftçilerimizi desteklemek amacıyla Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında toplam 842 bin TL’lik bir kaynak ayırdı. Bu kaynakla çiftçilerimize dağıtılan hurma fidanlarının yanında 20 bin civarında nar fidanı 19 bin adet de ceviz fidanı dağıtacağız.” dedi.

 Fidan desteğinden faydalanan üreticiler Adnan Dayangaç ve Mehmet Taymur projeden çok memnun olduklarını dile getirdiler. Feromon tuzaklarla yapılan biyolojik mücadelenin verimde yüzde 20 civarında bir artış sağladığını vurgulayan üreticiler projeye devam edilmesini istediklerini belirtti.
adıyaman trabzon hurması fidan destek tarım ve orman