Adıyaman ve Gümüşhane’de Tarsim Eğitimi

24 February Monday, 2020
Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğünün koordinasyonu ile Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Şanlıurfa Bölge Müdürlüğünce Merkez, Besni, Gölbaşı, Kahta, Samsat ve Tut ilçelerinde çiftçiler için eğitim toplantısı düzenlendi.
Adıyaman ve Gümüşhane’de Tarsim Eğitimi Toplantıya Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürü Adil Alan, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mustafa Terzi, TARSİM Şanlıurfa Bölge Müdürü Serdal Doğan, Kıdemli Uzman Muharrem Ünal, Ziraat Odası Başkanları, kurum amirleri, kurum personeli ve çiftçiler katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Adil Alan, Adıyaman’da 2006 yılından beri toplam 78.377 adet tarım sigortası poliçesinin düzenlenmiş olduğunu ve yıllık poliçe sayısının yıldan yıla artış gösterdiğini, Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sisteminin il genelinde yaygınlaşmaya devam ettiğini söyledi. Alan tarımsal üretimde bulunan çiftçilerin sigortalatma bilincinin kuvvetlendiğini ve sigortalılık oranındaki artış üzerinde gerek TARSİM Bölge Müdürlüğünce düzenlenen bu toplantıların ve gerekse il müdürlüğünün yayım çalışmalarının büyük etkisi olduğunu vurguladı.

Haftanın diğer günlerinde Besni, Gölbaşı, Kahta, Samsat ve Tut ilçelerinde de düzenlenen TARSİM Eğitim ve Tanıtım Toplantılarına toplam 370 çiftçi katıldı.

Öte yandan TARSİM bilgilendirme toplantılarının yapıldığı bir diğer il de Gümüşhane oldu. Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile TARSİM Giresun Bölge Müdürlüğü işbirliğinde, il ve ilçelerde üreticilere yönelik Devlet Destekli Tarım Sigortaları tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
 
Üreticilere yönelik Gümüşhane Merkez, Kelkit, Şiran, Köse, Torul ve Kürtün ilçelerinde düzenlenen toplantıda, Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi'nin işleyişi ve 2020 yılı uygulamaları hakkında bilgiler verildi.
 
İl Tarım ve Orman Müdürü Edip Birşen, Çiftçilerin tarım sigortası yaptırmaları halinde iklimsel değişiklikler ve doğal afetlerden kaynaklanan zararlarını en aza indirebilmelerinin mümkün olduğunu söyledi.