Adıyamanlı üreticiler gıda tarım hayvancılık fuarın’da

26 February Wednesday, 2020
Bu yıl yedincisi düzenlenen “Şanlıurfa Gıda Tarım Hayvancılık Fuarı” törenle açıldı. 20-23 Şubat tarihleri arasında ziyaret edilen fuarın açılışını Şanlıurfa Vali Yardımcısı Metin Esen gerçekleştirdi.
Adıyamanlı üreticiler gıda tarım hayvancılık fuarın’da Adıyaman çiftçilerinden toplam 170 kişi, Adıyaman İl Müdürlüğü tarafından Şanlıurfa’ya götürülerek fuarı ziyaret etmeleri sağlandı. Adıyaman’dan çok sayıda üreticinin iştirak ederek ürünlerini sergilediği fuarda Adıyaman İl Müdürlüğü de reyon açtı. Fuar süresince ziyaretçilere yöresel ürünlerden ikram edildi ve Adıyaman tarımı hakkında bilgiler verildi.

Fuarda başta İl Müdürü Adil Alan olmak üzere KTV Şube Müdürü Mustafa Terzi ve görevli diğer personel ziyaretçilerle bizzat ilgilenerek Adıyaman tarımını tanıttı ve ikramlarda bulundu. Fuarda adem yetiştiriciliğinin artmasıyla birlikte sofralarda yerini almaya başlayan tatlılardan “bademli-peynirli irmik helvası” ilgi topladı.

Fuara kurum olarak katılım ve katkılarından dolayı İl Müdürü Alan’a takdim edilen plaketi KTV Şube Müdürü Mustafa Terzi teslim aldı.