Afyon’da bilgilendirme ve denetim seferberliği

24 February Monday, 2020
Afyon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve tüm ilçe müdürlüklerinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.
Afyon’da bilgilendirme ve denetim seferberliği Bu kapsamda 2020 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanacak tarımsal destekler, hibeler ve teşvikler ile Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince tarımsal üretime dair kullandırılacak düşük faizli yatırım ve işletme kredileri hakkında, Afyon merkez ve tüm ilçelerine bağlı mahalle, köy ve beldelerinde bilgilendirme toplantıları düzenlendi.

Tarımsal üretim yapılan 313 yerleşim yerinde düzenlenen toplantılara 3 bin 752 üretici katıldı. Afyon İl Müdürü İbrahim Acar; ülke tarımının gelişmesi amacıyla yapılan bu desteklemelerden üreticilerin tamamının yararlanmasının İl Müdürlüğünün öncelikli hedefleri arasında yer aldığını söyledi. Acar, şartları uyan üreticilerin tarımsal hibe, teşvik ve desteklere mutlaka başvurması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin talimatları ile 81 il ve ilçede eşzamanlı olarak başlatılan gıda denetim seferberliği 17 Şubat itibarıyla başladı.

Afyon İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar; 6 gün sürecek seferberlik kapsamında, gıda kontrol ekiplerinin il genelinde faaliyet gösteren süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, ekmek ve unlu mamul üreten işletmeler, kasap şarküteri, bakkal ve marketler, okul kantinleri, yemekhaneler, restoranlar ve takviye edici gıda işletmelerine yönelik denetlemeleri sürdürdüğünü söyledi.

Ayrıca İl ve İlçe Müdürlüklerince de rutin olarak denetimlerin yapıldığını vurgulayan Acar, vatandaşların gördükleri olumsuzlukları Tarım ve Orman Bakanlığı Alo Gıda hattı olan 174’e bildirdiklerinde hemen denetlemelerin yapılacağını vurguladı.