Afyonkarahisar’a 23 milyon lira hibe desteği

07 February Friday, 2020
Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Afyonkarahisar’da kabul edilen 73 adet projeye ilişkin Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Acar açıklamalarda bulundu.
Afyonkarahisar’a 23 milyon lira hibe desteği 13. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı kapsamında 2020 yılında Afyonkarahisar’da 28 adet büyük yatırım ve 45 adet alt yapı yatırımı gerçekleştirileceğini belirten Acar,  Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından  bu çerçevede    yüzde 50'si yatırımcı tarafından yüzde 50'si devlet tarafından karşılanmak üzere, 46.018.697 TL'lik yatırım yapılacağını kaydetti.

Bu kapsamda Afyonkarahisar'a verilen hibe desteğinin, doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan İbrahim Acar, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılmasını ve kırsal toplumda yerel kalkınma kapasitesinin oluşturulmasına katkı sağlaması temennisinde bulundu.

Afyonlu gönüllü gençler teknolojik domates serasında

Öte yandan Afyonkarahisar Tarım  İl Müdürlüğü ve   Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün işbirliğiyle  gönüllü gençler için  teknolojik seraya  teknik gezi düzenlendi.

Teknolojik serada domates üretimini gözlemleyen gençler;  topraksız serada domates yetiştirilmesinden, paketleyip ambalajlama aşamalarına kadar birebir uygulayarak, konuya ilişkin  bilgi aldı.

Gönüllü gençler, ilk defa domates serasını inceleyerek gözlemlediklerini ve bu güzel tecrübenin ileride kendilerine ve çevrelerine faydalı olacağını belirterek, teknolojik domates serasında üretimi yerinde gözlemleme fırsatı buldukları için memnuniyetlerini dile getirdi.