Afyonkarahisar’da tarıma mola yok

22 April Wednesday, 2020
Haşhaşın tarlaları mor, beyaz renklerle süslediği Afyonkarahisar’da, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tohum desteği de üreticinin yüzünü güldürdü.
Afyonkarahisar’da tarıma mola yok Haber: Afyonkarahisar İl Enformasyon

"Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Projesi" yurdun dört bir yanında tarlalara can vermeye devam ediyor.

Proje kapsamında Afyonkarahisar’da çiftçilere yüzde 75 hibe ile fasulye ve yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldı. Tarım arazilerinin verimli şekilde kullanılmasını amaçlayan çalışma ile kullanılmayan tarım arazileri de üretime kazandırılıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı; çok sayıda çiftçinin yararlandığı desteklemelerle, tarım arazilerinin etkin şekilde kullanılmasını, ürün tedarikinde sıkıntı yaşanmaması için tarımsal üretimin artırılmasını hedefliyor.

Tarlalar mor ve beyaza büründü

Türkiye’nin haşhaş üretim merkezi olan Afyonkarahisar’da baharın gelmesiyle birlikte tarlalar mor ve beyaz renklerle süslendi.

Afyon Ovası'nda eşsiz görüntüler ortaya çıkaran haşhaş tarlaları, bölge üreticisinin de en önemli geçim kaynağı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personeli, tarlalarda çapalama yapan kadın çiftçileri Koronavirüs tedbirleri konusunda bilgilendirdi. Sosyal mesafenin korunması kuralı başta olmak üzere, hijyen ve maske kullanımı ile ilgili de çiftçilere yardımcı olan personel üretimin sorunsuz devam etmesi için aralıksız çalışıyor.

Kentin en önemli tarım ürünü olan haşhaş başta ilaç sanayi olmak üzere pek çok sektör için önemli bir hammadde.

Afyonkarahisar haşhaş üretiminde birinciliğini de sürdürüyor. Geçen yıl kentte yaklaşık 16 bin ton haşhaş üretimi gerçekleşti.
afyonkarahisar ayçiçeği haşhaş tohum destek tarım ve orman