Ahırdan sofraya kontrollü hayvancılık

22 February Monday, 2021
Gümüşhane’de personele verilen eğitimle belgesiz ve kaçak hayvan hareketlerinin engellenmesi amaçlanıyor.
Ahırdan sofraya kontrollü hayvancılık Haber: Mustafa MERAL - Gümüşhane İl Enformasyon

Eğitimli personel, kontrollü hayvancılıkla kaliteli üretim.

Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kalite zincirinin korunması amacıyla personele yönelik hayvan hareketleri konulu eğitim verdi.

Belgesiz ve kaçak hayvan hareketlerinin önüne geçilmesi amacıyla Jandarma ve Emniyet Müdürlüğünün yol kontrollerinden sorumlu personeline verilen eğitimlerde; yurt içi hayvan ve hayvansal ürün sevklerinde yol kontrollerinde dikkat edilmesi gereken hususlar, aranacak belgeler, canlı hayvan sevk ve nakillerinde bulundurulması gereken belgeler, nakil sırasında yakalanan tanımlanmamış hayvanlarla ilgili işlemler, belgesiz hayvan nakillerinde yapılması gereken işlemler, yurt içinde canlı hayvan ve hayvansal ürünlerin nakilleri hakkında yönetmenlik ve denetimler hakkında sunum yapıldı.  

Eğitimde ülke ekonomisine ve üreticilerin kazancına büyük darbe vuran kaçak hayvan hareketlerinin önlenmesi ile hayvan hastalıklarının yayılmasının da önleneceği belirtildi. Toplantısında kurumlar arası iş birliğinin önemi ve kanunların kurumlara yüklediği görevler hatırlatıldı.

Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün hayvan hastalıklarını asgariye indirmek amacıyla hayvan ticareti yapan vatandaşlara yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapması, kurumlar s-arası iş birliğinin güçlenerek devam edilmesi de toplantıda ele alına konular arasındaydı.
gümüşhane hayvan hareketleri eğitim hayvancılık denetim tarım ve orman