Akdeniz'de balık bereketi

12 February Monday, 2024
Akdeniz'de 15 Eylül'den itibaren avlanma yasağının kalkmasıyla tezgahlar balıkla dolarken, fiyatlarda da düşüş devam ediyor. Balık çeşitliliği açısından zengin denizlerden biri olan Akdeniz'de havaların güzel gitmesinden dolayı balık bolluğu yaşanıyor.
Akdeniz'de balık bereketi
Akdeniz'de balık bereketi gözleniyor.

Balık çeşitliliği açısından zengin denizlerden biri olan Akdeniz'de havaların güzel gitmesinden dolayı balık bolluğu yaşanıyor.

Özellikle Akdeniz'in hamsisi olarak bilinen sardalyanın kilo fiyatının 60 ile 70 TL arasında değiştiğini belirten balıkçılar, bu balığın omega 3 açısından da zengin olduğunu ifade etti.

Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Adnan Polat, Akdeniz'de 15 Eylül itibarıyla av yasağının kalktığını hatırlattı. Akdeniz’in balık çeşitliliği açısından zengin bir deniz olduğunu belirten Polat, tezgahlarda sardalya, çupra, levrek, barbun, mezgit, kefal, istavrit gibi çeşitli balıkların yer aldığını ifade etti. Pazarda ayrıca kalamar, karides, havyar gibi çeşitlerin de yer aldığını vurgulayan Polat, “Mevcut tarih itibarıyla en bol balık Mersin ve Akdeniz’in incisi sardalyadır. Karadeniz’de nasıl hamsi meşhur ise burada da sardalya meşhurdur. Şu an kilogramını 60-70 liraya, hatta 50 liraya bile veriyoruz. Halkımızı omega-3 açısından en zengin balık çeşidi olan sardalya tüketmeye davet ediyoruz.” dedi.
tarım orman akdeniz balık