Akdeniz meyve sineğiyle mücadele devam ediyor

25 July Wednesday, 2018
Kaliteli meyve üretimini sağlamak için Dörtyol İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, bahçelere Akdeniz meyve sineğine karşı tuzaklama kurmaya başladı.
Akdeniz meyve sineğiyle mücadele devam ediyor Dörtyol İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce turunçgillerin kurtlanmasına, dökülmesine ve meyve kalitesinin düşmesine neden olan Akdeniz meyve sineğine karşı tuzaklama yöntemiyle mücadele başlatıldı.
Dörtyol İlçe Tarım ve Orman Müdürü Soner Kıymacı, Akdeniz meyve sineğine karşı mücadelenin popülasyonlarının erken işlemeye başlaması nedeniyle mevsiminden önce başlandığını belirtti.
En kaliteli meyve üretimi için mücadeleyi önemsediklerini vurgulayan Kıymacı, "A kalite meyve üretimi için Akdeniz meyve sineğinin hiçbir şekilde meyvelere zarar vermemesi gerekir. Bakanlığımızın gönderdiği Akdeniz meyve sineği tuzaklarını üreticilerimize dağıtıyoruz. Vatandaşlarımıza da bu yıl mücadelenin erken başlaması gerektiğini anlattık. Üreticilerimizin tuzaklamalarını takip edeceğiz ve her daim onların yanlarında olacağız.'' dedi.
Kıymacı, ilçede 80 bin dekar alanda narenciye üretiminin yapıldığını ve bu sezon 600 bin ton ürün rekoltesi beklediklerini kaydetti.
Ürünlerin ihracat kalitesinde olması için kurum olarak gayret sarf ettiklerini ifade eden Kıymacı, bu konuda üreticilere çeşitli duyurularda bulunduklarını söyledi.
Üretici Adnan Ceylan da bir yıldan bu yana Akdeniz meyve sineğine karşı tuzaklama yöntemi uyguladığını ve çok memnun kaldığını kaydetti.
 
Akdeniz meyve sineği Dörtyol narenciye Dörtyol İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tuzaklama