Aksaray’da büyükbaş hayvanlara küpe takan birliklere eğitim

29 January Wednesday, 2020
Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Süt Üretici Birlikleri, Hayvancılık Kooperatifleri ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri arasında Hayvan Kayıt Sistemine ilişkin protokol imzalandı.
Aksaray’da büyükbaş hayvanlara küpe takan birliklere eğitim Aksaray merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren Süt Üretici Birlikleri, Hayvancılık Kooperatifleri ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri ile Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında, 2020 yılında yapacakları küpe uygulamaları için, Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve Hayvan Kayıt Sistemine girilmesine ilişkin protokol imzalandı.

Protokol ile birlikte Merkez İlçe Süt Üreticileri Birliği, S.S. Niğde-Aksaray Tarım Kooperatifleri Birliği, S.S. Aksaray Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği, Eskil Süt Üreticileri Birliği, Ağaçören Süt Üreticileri Birliği, Gülağaç Süt Üreticileri Birliği ve  Ortaköy Süt Üreticileri Birliği kendi üyelerinin yanında herhangi bir üretici örgütüne üye olmayan yetiştiricilerin de buzağılarını küpeleyebilecek. Yapılacak küpeleme ve kayıtlarda sıkıntı yaşanmaması için sahada ve büroda çalışan birlik ve kooperatif elemanlarına, İl Müdürü Bülent Saklav, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su ürünleri Şube Müdürü Veteriner Hekim Ertuğrul Tekcan ve Veteriner Hekim Mevlaniye Kutlu tarafından eğitim verildi.

 Eğitimde İl Müdürü Saklav, küpe uygulayıcılarına 3 aydan büyük hayvanlara küpe takmamalarını, küpe takarken dikkat etmeleri gereken noktaları, işlerin yönetmelik ve mevzuatlar çerçevesinde yapılması gerektiğini anlattı. Şube Müdürü Tekcan ve Veteriner hekim Kutlu tarafından da hayvan ırkları ve kayıt sistemi (Türkvet) hakkında gerekli bilgilendirmeler yapıldı.