Aksaray’da çobanlar yarışıyor

19 February Wednesday, 2020
Türkiye'de sadece Aksaray'da yapılan ve bu yıl sekizincisi düzenlenecek olan "Çobanlar Yarışıyor" yarışmasının finalistlerini belirlemek için ön eleme sınavı gerçekleştirildi.
Aksaray’da çobanlar yarışıyor Şehit Yavuz Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen ön eleme sınavı Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edildi.

Yarışmaya 92 çoban başvurdu, 66 kişi katıldı. Sınav 20 adet çoktan seçmeli, 10 adet doğru yanlış şeklindeki sorulardan oluştu. Kıyasıya geçen ön eleme sınavında aynı puanı alan yarışmacılar arasında, yedinci ve sekizinci kura ile belirlendi. Ön eleme sınavında dereceye giren ilk 8 kişi 2 Mart’ta yapılacak olan final yarışmasına katılmaya hak kazandı. Finale kalan yarışmacılara derecelerine göre belirli miktarlarda ödüller verilecek.

Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, yarışma ile amaçlarının çobanlığı geliştirmek ve çobanlara eğitim vermek olduğunu belirtti. Çobanlığa dikkat çekmek, çobanların sıkıntılarını dile getirmek, çobanlığın da bir meslek olduğunu ve onların hayvansal üretim için vazgeçilmez bir unsur olduğunu göstermek amacı ile böyle bir program düzenlediklerini vurgulayan Saklav, “hedefimiz yarışma sayesinde çobanlarımızın koyuncukla ilgili kitaplar okumasını ve kendilerini geliştirmesini sağlamaktır.'' dedi.