Aksaray’da gıda denetimlerine hız verildi

18 February Tuesday, 2020
Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi tarafından Aksaray'da faaliyet gösteren gıda işletmelerine 81 il ile eşzamanlı denetime başlandı.
Aksaray’da gıda denetimlerine hız verildi Tüm Türkiye’de  aynı anda uygulanan denetim seferberliğine Aksaray’da da hız verildi. Denetimlere ,Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Gıda ve Yem Şube Müdürü  ve beraberinde gıda kontrol görevlileri katıldı. Denetimlerde ilk gün süt ve süt ürünleri üretimi yapan tesislerin hijyen koşulları, fiziki şartları ve gıdaların saklama sıcaklıkları denetlendi. Gıda kontrol ekipleri tarafından  taklit ve tağşiş incelemesi yapmak üzere  numuneler  alındı.

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, "Bakanlığımızın talimatıyla 81 ilde denetim yapıyoruz. Biz de  bütün denetçimizle şu an sahadayız.  İşetmelerde asgari teknik hijyenik şartları taşıyor mu, bakanlık onayı var mı, Veteriner Hekim / Gıda Mühendisi bulunuyor mu, ISO belgeleri var mı? Bunları kontrol ediyoruz. İşletmede çalışanların hijyen ve işletmenin hijyen durumlarını kontrol ediyoruz. Gerekli görülen yerlerde analiz ettirilmek üzere numuneler alınmaktadır. 2019 yılında ilimizde bulunan 3094 işletmeye 5630 denetim gerçekleştirdik. Bu denetimlerde 420 numune aldık. 476.041 TL   idari para cezası uyguladık. Numuneli denetimlerimiz sürecektir.’’ dedi.

Aksaray’da  Hibe Destekli Projeler

Öte yandan Aksaray ili genelinde,  18 adet proje başvurusu Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylandı. Proje kapsamında üreticilere verilecek hibeler;  iki adet Çelik Silo, iki adet Bitkisel Ürün İşleme Tesisi, bir adet Soğuk Hava Deposu, bir adet Büyükbaş Ahır Yapımı, iki adet Hayvansal Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi tesisi 10 adet de Çiftlik Faaliyetlerinin geliştirilmesi kapsamında makine ekipman alımı olarak belirtildi.

Konuya ilişkin Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde  yatırımcılara yönelik bilgilendirme toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ‘’ İlimizden bakanlığımıza giden 18 projenin tamamı onaylanmış ve 19 milyon 971 bin TL toplam proje tutarının 9 milyon 323 bin TL‘si ilimize hibe olarak kazandırılmıştır. Emeği geçen herkese teşekkürler ediyorum.’’ dedi.