Aksaray’da ‘Kırkağaç ay çekirdeği’ yetişecek

26 February Tuesday, 2019
Manisa Kırkağaç ilçesinde özel olarak üretilen Kırkağaç ay çekirdeği, Aksaraylı bir üreticinin dikkatini çekti. Aksaraylı üretici gördüğü “Kırkağaç ay çekirdeği, Çin ay çekirdeğine karşı” haberi üzerine harekete geçerek 1 ton Kırkağaç ay çekirdeği tohumu aldı. Böylece artık Aksaray’da da kalitesiyle öne çıkan Kırkağaç ay çekirdeği yetişecek.
Aksaray’da ‘Kırkağaç ay çekirdeği’ yetişecek

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde Kırkağaç Kavunu'na alternatif olarak üretilen ve yine ilçeye özgü bir ürün olan Kırkağaç ay çekirdeği talep görmeye başladı.

Özellikle Çin'den ithal edilen ay çekirdeğine karşı yerli üretim olma özeliği taşıyan Kırkağaç ay çekirdeği tohumu Aksaraylı çiftçi Mustafa Tanrıver tarafından ilgi gördü. Tanrıver, Kırkağaç'a gelerek 1 ton ay çekirdeği tohumunu teslim alırken “Kırkağaç’ın çerezlik ay çekirdeği artık Aksaray’da ekeceğiz. İnşallah Çin ay çekirdeğini Türkiye’den bertaraf edeceğiz. Tüm çiftçilere Kırkağaç ay çekirdeğini alıp ekmelerini tavsiye ediyorum. Ben 1 ton ay çekirdeği tohumu aldım ve Aksaray’da ekeceğim.” diye konuştu.

Kırkağaç Ziraat Odası Genel Sekreteri Emin Özarı da “Yerli üretim gıdalarını tüketirsek hem çiftçimiz hem de milletimiz kazanır. Kırkağaç’ımızda yetişen ay çekirdeklerimizin tohumları artık Aksaray’ın verimli topraklarında da yetişecek ve çerezlik olarak tüketicilerimizin sofralarına gelecek.” dedi.

manisa kırkağaç çekirdek çiğdem aksaray üretim