Aksaray’ın kadın gücü büyüyor

28 December Monday, 2020
Aksaray’da kadın kooperatiflerinin kapasitelerinin geliştirilmesi için düzenlenen toplantıda "Kooperatif Destek Sistemi"nin hayata geçirilmesi kararı alındı.
Aksaray’ın kadın gücü büyüyor Haber: Yaşar DALKILIÇ - Aksaray İl Enformasyon
Fotoğraf: Yaşar DALKILIÇ
 
Kooperatif destek sistemi geliyor, girişimci kadınlar güçleniyor.

Aksaray’da girişimci kadın kooperatiflerinin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda üreten kadınları güçlendirecek, üretimi arttıracak kararlar alındı.

Kooperatiflerin ve üretici birliklerinin etkinliğini artırmak amacıyla hayata geçirilecek olan "Kooperatif Destek Sistemi" ile sosyal ve yenilikçi kooperatifçiliğin desteklenmesi de hedefleniyor.

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, kooperatif çatısı altında üretilen ürünlerin pazarlanması konusunda yenilikler yapmayı amaçladıklarını belirtti. Üreticiler ile tüketiciler arasında doğrudan bağlantı kurarak fiyatların da düşmesini sağlayacaklarını belirten Saklav, kooperatiflerin ve üretici birliklerinin destek sisteminde etkin şekilde yer almasının önemine dikkat çekti.

Girişimci kadın kooperatiflerinin güçlenmesi adına önemli karaların alındığı toplantıya; Aksaray İl Özel İdare Genel Sekreteri Yüksel Çelik, Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, İŞKUR Müdürü Mahmut Akkuş, Ticaret İl Müdürü İsmail Sevim ve 14 girişimci kadın ile kooperatif başkanları katıldı.
aksaray kadın girişimci kooperatif tarım ve orman