Aksaray süt üretiminde markalaşmak istiyor

06 March Friday, 2020
Son yıllarda verilen destekler ve modern çiftliklerin yaygınlaşması sayesinde Aksaray günlük 1200 ton süt üretiyor. Hedefse markalaşarak Türkiye’de bu alanda ilk üçe girebilmek.
Aksaray süt üretiminde markalaşmak istiyor Türkiye'de büyükbaş süt üretiminde dokuzuncu sırada yer alan Aksaray, son yıllarda verilen desteklerle bu alanda daha iddialı hale geldi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sağladığı desteklerle hayvancılıkta önemli yatırımların gerçekleştirildiği Aksaray'da, modern çiftliklerin sayıları her geçen gün artıyor. Kentte 2017 yılında günde 800 ton olan büyükbaş süt üretimi, 2019 yılında 1200 tona çıktı.

Hastalıktan ari 100 işletmeyle bu konuda Türkiye üçüncüsü olan Aksaray, tarımsal üretimde özellikle süt üretiminde de Türkiye'de ilk üçe girmeyi hedefliyor.
Aksaray Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, kentin tarımsal üretimde Türkiye'de ilk 10 içerisinde yer aldığını söyledi.

Kentte, 250 bin büyükbaş, 750 bin de küçükbaş hayvanın bulunduğunu anlatan Saklav, şu bilgileri verdi:

"Tarımsal üretimde özellikle süt üretiminde Türkiye'de iyi bir yerimiz var. Ari 100 işletmeyle Türkiye üçüncüsüyüz. Günlük 1200 ton süt üretimiyle de Türkiye'de dokuzuncuyuz, amacımız daha üst sıralara çıkmak. Bunun için de çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz."

Saklav, kentteki çiftçilere, 2019 yılı içerisinde 216 milyon liralık tarımsal destek sağladıklarını, bunun büyük bir oranının hayvancılık üzerine olduğunu belirtti.
Amaçlarının kaliteli et ve süt üretmek olduğunu aktaran Saklav, şöyle konuştu:

"Kentteki 250 bin büyükbaş hayvandan 110 bini sağılıyor. Yıllık ödediğimiz süt desteklemesi de yaklaşık 50 milyon lirayı buluyor. Bizim istediğimiz kaliteli süt. Birçok çalışmamız var. Bizim bir projemiz var; çiftçimizi doğduğu yerde doyurmak. Bunun için de elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz. 2019 yılı şehrimiz için çok iyi geçti. İnşallah 2020 yılı da daha aktif, verimli ve üretken geçer."
Aksaray süt üretim destek