Akseki'de çekirgeyle mücadele başladı

17 May Thursday, 2018
Antalya'nın Akseki ilçesinde çekirgeye karşı zirai mücadele çalışması başlatıldı.
Akseki'de çekirgeyle mücadele başladı Akseki’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğünün belirlediği zararlılarla mücadele programı kapsamında çekirge ile mücadele çalışması başlatıldı.

Kaymakam Muhammed Emin Nasır, zararlılarla mücadele programı dahilinde çekirge ile mücadele çalışmasının başlatıldığını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından çekirge ile mücadele öncesi muhtarlarla çeşitli toplantılar yapılarak vatandaşların bilgilendirildiğini aktaran Nasır, bölgede zirai ilaçlarla mücadelenin yapıldığını belirtti.
İlçe müdürlüğünde görevli personelin sürdürdüğü mücadelenin 500 dekarlık alanda yaklaşık bir ay süreceğine dikkat çeken Nasır, "Amacımız köydeki tarım alanlarını çekirge zararlarından korumak." dedi.

Çekirgeyle mücadeleye bu yıl erken başladıklarını ifade eden Nasır, "Çekirgeler bu yıl yumurtadan erken çıktı. Şu anda uçkun halde olmadığı için mücadelemiz daha başarılı geçecek. Tarımsal alanlara ve meyvelere zarar vermeden iyi bir sonuç verecek. Çiftçilerimize, üreticilerimize yardımcı oluyoruz. Böylece çiftçilerimizin ekili arazilerine zarar vermeden mücadelemizi sonuçlandıracağız." diye konuştu.
 
Antalya Akseki çekirge mücadele zirai ilaç