Altınova kivi üretiminde hedef büyüttü

22 March Friday, 2019
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı Yalova’daydı. Bakan Yardımcısı Özkaldı, Yalova’daki programı kapsamında çiçek mezadını ziyaret etti. Özkaldı, Altınova ilçesinde inşa edilen Karadere Barajı devreye alındığında bölgede kivi üretimi başta olmak üzere tarımsal üretimin artacağını söyledi.
Altınova kivi üretiminde hedef büyüttü Yalova'nın Altınova ilçesinde inşa edilen Karadere Barajı’nın hizmete girmesi ile bölgede kivi üretiminin de artması bekleniyor.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Yalova programı kapsamında Flora Çiçek Üretim ve Pazarlama Kooperatifi'ni ziyaret etti, çiçek mezadını izledi.

Yalova’daki kivi üretimiyle ilgili açıklamalar yapan Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, kivi üreticilerini desteklemeye devam ettiklerini söyledi.

Çiftlikköy ilçesinde iki baraj yapacaklarını belirten Özkaldı, "Burada yürüttüğümüz çok önemli projelerimiz var. Başta Akdere Barajımız... 5 bin 140 dekar alanı sulayacak, özellikle Çiçekçilik OSB'ye de su verecek önemli bir baraj. Bunun planlama çalışmalarını yürütüyoruz. İnşallah akabinde projesini de hazırlayıp, uygulama planını alıp bu barajımıza başlayacağız. Yalovamıza hayırlı olsun." dedi.

Özkaldı, Çiftlikköy'deki ikinci projelerinin de Çukurköy Barajı olduğunu dile getirerek şöyle devam etti:

"Hemen bitişiğinde zaten. Bunun alanı daha büyük. 15 bin 290 dekar. Bu bir safha daha ileride. Bunun planlaması bitti, proje çalışmaları devam ediyor. Trabzon hurması, ceviz, kivi ve diğer meyveler olmak üzere Çukurköy mevkisinde bu barajdan inşallah sulama suyu vereceğiz."

Özkaldı, Altınova ilçesindeki kivi üreticilerinin desteklemesi amacıyla yürüttükleri bir diğer baraj projesiyle de 9 bin 170 dekar alanın sulanacağını ifade etti. Özkaldı, "Altınova, gerçekten adı üzerinde altın olan kivisiyle meşhur. Türkiye'de tüketilen kivinin yüzde 50 civarı Yalova'da üretiliyor. Bu bizler için mutluluk verici. Bunu artırmamız lazım. Karadere Barajımızı inşallah yaptığımızda buradaki kivi üretimini de artırmış olacağız." diye konuştu.

Çınarcık'taki Karakaya Barajı'nın da bin 910 dekarda planlamasını tamamladıklarını anlatan Özkaldı, bu bölgede de kivi üretimi için uygun alanlar bulunduğunu söyledi.
 
yalova altınova baraj çiçek kivi