Amanoslar’da çilek hasadı başladı

05 May Wednesday, 2021
Gaziantep’te Amanos Dağlarının eteklerinde çilek hasadı başladı. İslahiye İlçesindeki Tandır, Huzurlu yaylası, Yağızlar, Kayabaşı, Ağabey, Köklü ve İdilli mahallelerindeki 190 dekar alandaki hasata sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan çilek üreticileri, imece usulü veya aile fertleriyle katılıyor.
Amanoslar’da çilek hasadı başladı Amanos Dağları’nın eteğinde, 190 dekarlık alanda yetişen çilekler için hasat vakti geldi.

Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki hasada korona salgını kapsamında alınan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan çilek üreticileri, imece usulü veya aile fertleriyle katılıyor.

Verimden memnun olduklarını belirten İdilli Mahallesi'ndeki üretici Sarıçam ailesi, herkesi tarımsal üretime davet etti.

Eşi ve çocuklarıyla birlikte ilk hasadı yaptıklarını belirten Yılmaz Sarıçam, "İlaç ve hormon kullanmıyoruz. Ürünümüz tamamen doğal, lezzetli, güzel. Havası, suyu Amanoslardan, yayladan." dedi.

Eşine yardım için çilek toplamaya gelen Sema Sarıçam ise toprakla uğraşmaktan zevk aldığını, ek gelir elde etmek isteyen tüm kadınların çilek ekebileceğini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile kaymakamlığın sağladığı desteklerle Tandır, Huzurlu yaylası, Yağızlar, Kayabaşı, Ağabey, Köklü ve İdilli mahallelerindeki 190 dekar alanda albion cinsi çilek yetiştiriliyor.
Gaziantep amanos dağları islahiye çilek hasat