Amasya üretimde rekor kırdı

19 December Monday, 2022
Amasya Valisi Mustafa Masatlı: Uyguladığımız projeler, destekler ve yağışların bol olmasıyla ürün üretim miktarımız rekor kırmıştır.
Amasya üretimde rekor kırdı Amasya Valisi Mustafa Masatlı tarımsal üretimde ilin rekor kırdığını duyurdu.

Kuşburnu Fidanı Destekleme Programı kapsamında yapılan 12 bin 500 fidanın dağıtımında konuşan Vali Masatlı “Özellikle bu yıl uyguladığımız projeler, üreticilerimize sağlanan fide, fidan ve tohum destekleri ve çok şükür yağışların da bol olmasıyla ürün miktarımız rekor kırmıştır.” dedi.

Verimli arazilere sahip kentte bu yıl buğdayda 460 bin ton, ayçiçeğinde 89 bin ton, şekerpancarında 224 bin tonluk üretim gerçekleştiğine değinen Vali Masatlı, ayrıca domateste 122 bin ton, elmada 35 bin ton ve kirazda ise 51 bin ton gibi rekor sayılabilecek üretime ulaşıldığını açıkladı. Bu durumun çiftçiler tarafından da sevinçle karşılandığına işaret eden Mustafa Masatlı, devletin destekleri ve çiftçilerin gayretleriyle Amasya’nın tarım ile hayvancılıkta bölgenin merkezi olma noktasında emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

Sürdürdükleri destekleme faaliyetleri çerçevesinde Amasya İl Özel İdaresinin yüzde 70 hibe desteğiyle 49 üreticiye 12 bin 500 adet kuşburnu fidanı desteği sağladıkları programda çiftçilere fidanlarını veren Masatlı, 100 dekar alanda dikimi yapılacak bu fidanların toplam tutarının 490 bin TL olduğunu dile getirdi.
Amasya tarım üretim rekor