Anaç hayvanda önce kayıt sonra destek

20 January Wednesday, 2021
Isparta’da devam eden anaç koyun ve keçi tespit çalışmaları sonucunda üreticiler hayvan başına 100 liraya varan destek alabilecek.
Anaç hayvanda önce kayıt sonra destek Haber: İrfan ÖNER - Isparta İl Enformasyon

Koyunlar küpeleniyor, üretici destekleniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hayvancılık desteklemeleri kapsamında, 2020 Yılı Anaç Koyun ve Keçi Desteklemesi çalışmaları devam ediyor.

Isparta’da yürütülen tespit çalışması için sahaya çıkan personel köy köy gezerek ahırlarda anaç koyun ve keçilerin tespitini yapıyor, hayvanları kayıt altına alıyor. Küçükbaş hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin desteklenmesi amacıyla başlatılan çalışmalar ile kırmızı et tüketiminde küçükbaş hayvan eti oranının arttırılması da hedefleniyor.

Yapılan bu kontroller ve tespitler sonucunda destekleme almaya hak kazanan yetiştiriciler, hayvan başına; anaç koyunlara 30 lira, anaç keçilere 35 lira destek alabilecek. Ayrıca bir önceki yıla göre sürüdeki hayvan sayısını artıran işletmelere ise artan her bir hayvan için 100 lira destek ödemesi yapılacak.
Küçükbaş hayvancılık sektörü için yapılan çalışmalar üreticilerde de memnuniyet yaratıyor. Bakanlık destekleri sayesinde üretimin ve kalitenin artacağını belirten yetiştiriciler Isparta’da hayvancılığın daha iyi seviyelere gelmesi için alıştıklarını söylüyorlar.

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yürüttüğü tespit çalışmaları ile yetiştiricilerin sorunları yerinde dinleniyor, hayvan sağlık taraması yapılıyor, küpesi olmayan hayvanlar küpeleniyor, işletme bilgileri TÜRKVET Bilgi Sistemine kayıt ediliyor. Kent genelindeki 2251 işletmede tespit çalışmalarının 15 Şubat’ta tamamlanması planlanıyor.
ısparta anaç koyun küpeleme küçükbaş hayvancılık tarım ve orman