Analizini yaptır cebini ve toprağını koru

06 February Thursday, 2020
İhtiyaçtan fazla gübre kullanımını azaltmak, yeterli miktarda, doğru zamanda ve doğru gübre kullanımının yaygınlaştırılmasını sağlamak amacı ile toprak analizlerinin yaptırılması büyük önem taşıyor.
Analizini yaptır cebini ve toprağını koru Konu hakkında açıklama yapan Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, toprak analizleri için bu yıl Bakanlığımızca belirlenen analiz ücretinin 100 TL olduğunu belirterek,  İl Özel İdaresinin desteği ile bu ücretin yüzde 75’nin alınmayacağını ve analizin 25 TL’ye yaptırılabileceğini söyledi.

İl Müdürü İzzet Murat, “sınırlı sayıda yapılacak bu uygulamadan bir an önce faydalanarak, ekim öncesi toprak analizlerimizi yaptıralım, toprağımızı da, cebimizi de koruyalım. Bizler nasıl ki doktorun verdiği ilaçların dışına çıkmamalıysak, toprağın ilacı olan gübreyi de analiz sonuçlarına göre bilinçli bir şekilde kullanalım ki hem toprağımızı, hem de cebimizi koruyalım” dedi.

Çiftçilerimizin konuyla ilgili ayrıntılı bilgi ve teknik destek için il ve ilçe müdürlüğüne başvurabilecekleri belirtildi.