Ankara’da aşılama seferberliği başladı

18 March Monday, 2019
Ankara’da hayvan hastalıklarına karşı aşılama seferberliği başladı. Aşılamada gebe hayvanlara ultrason taraması da yapıldı. Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz, sağlık taramaları, üretici eğitimi ve desteklerle Ankara’daki hayvan varlığının arttığına dikkat çekti.
Ankara’da aşılama seferberliği başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı Ankara’da hayvanları aşılama seferberliğini başlattı. Aşılamada gebe hayvanlara ultrason taraması da yapıldı.

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz üreticilere aşılama çağrısı yaparak “2019'da da aşılama programımız başladı. Ekiplerimiz, vatandaşın sofrasına gelen gıdanın sağlıklı ve güvenilir olması için çalışmalarına devam ediyor. Çiftçilerimizden ricamız, aşılama konusunda bizimle iş birliği yapsınlar, herhangi bir hastalık gördükleri zaman mutlaka tarım teşkilatlarına bildirsinler.” dedi.

Korkmaz ayrıca “Aşılama, taramaların yanı sıra üreticilerimize Bakanlık’ımızın verdiği destek ve eğitimler ile 2004'te Ankara'da 658 bin civarında olan küçükbaş hayvan varlığı geçen yılsonunda 1 milyon 500 bin civarına, büyükbaş hayvan varlığı da yaklaşık 219 binden 538 binlere yükseldi." ifadelerini kullandı.

Ankara’da 2018 yılında toplam 2 milyon 533 bin aşılama yapılmıştı. Buzağı ve kuzu ölümleri yüzde 70’lerden yüzde 10’lara düşmüştü.

ankara küçükbaş büyükbaş aşı hayvan