Kütahya İl Müdürlüğünden öğrencilere "Gıda Güvenilirliği" eğitimi

24 January Friday, 2020
Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 37 okulda 3 bin 338 öğrenciye "Gıda Güvenilirliği ile Gıda İsrafı" konulu eğitim verdi.
Kütahya İl Müdürlüğünden öğrencilere

Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2019 yılında 37 ilköğretim ve ortaöğretim kurumunda düzenlenen "Gıda Güvenilirliği ile Gıda İsrafı" konulu eğitimlere katılım büyük oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü talimatıyla Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Okullarda Gıda Güvenilirliği ve Gıda İsrafı" konulu eğitimler 2019 yılı planı dâhilinde Kütahya’da tamamlandı, 37 okulda eğitim faaliyeti düzenlendi.

3 bin 338 öğrencinin katıldığı eğitimlerde güvenilir gıda, gıda hijyeni ve kişisel hijyen, gıda zehirlenmeleri ve önleme yolları, gıdalarımızı saklama koşulları, doğru ve dengeli beslenme, kahvaltının önemi, alışverişte ve okul kantinlerinde dikkat edilmesi gerekenler, gıda etiketi okur yazarlığı ve Alo 174 Gıda Hattı konuları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

 Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğinde gıda kayıp ve israfının azaltılmasına yönelik olarak "Gıdanı Koru" isimli büyük çaplı uluslararası kampanya için çalışmalar başlatıldı. Bu kapsamda eğitimlerde, çocukların ve ailelerin nasıl bilinçlendirileceği, gıda israfının Türkiye ve dünyadaki boyutu ve nasıl azaltılacağı konularında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Kütahya lider çocuk gıda güvenliği ankara il tarım orman alo 177 okul eğitimi tarımsal eğitim