Ankara’ya memba kalitesinde içme suyu

07 January Monday, 2019
Ankara’nın uzun vadeli içme suyu sorununu çözecek Gerede Tüneli tamamlandı. Müjdeyi veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla yakın zamanda bu tüneli açacağız. Projeyle 2050 yılına kadar Ankara'nın içme suyu ihtiyacı giderilecek." dedi.
Ankara’ya memba kalitesinde içme suyu

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü DSİ tarafından yapılan ve Ankara’nın uzun vadeli içme suyu sorununu çözecek Gerede Tüneli tamamlandı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ziyaret ettiği şantiye sahasından müjdeyi verdi. Bakanı Bekir Pakdemirli tünelin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacağını belirterek "Ankara'nın su sorununu çözecek Gerede Tüneli tamamlandı. Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla yakın zamanda bu tüneli açacağız. Yaklaşık 32 kilometre uzunluğunda ve 4,5 metre çapındaki tünel, kentin şu anda kullandığı 450 milyon metreküplük suyun yarısı kadar su temin ediyor. Projeyle 2050 yılına kadar Ankara'nın su ihtiyacı giderilecek. Tünele henüz su verilmedi. Suyu Ankara'ya, Çamlıdere Barajı'na doğru veriyor olacağız. Su, en yakın zamanda musluklardan akacak ama iki ay içinde yapabiliriz diye düşünüyorum. Musluktan akan suyu içme imkanı da olacak. Bolu dağlarının karlı sularını, memba suyu kalitesindeki suyunu Ankara'ya ulaştırmış olacağız. Ankaralı gönül rahatlığıyla suyu içebilecek" diye konuştu.

ankara içme su tarım orman dsi