Antalya’da nar buluşması

05 March Thursday, 2020
Antalya’nın marka ürünü nar ile ilgili nar üreticileri ve sektör temsilcilerini buluşturan bir toplantı düzenlendi. Döşemealtı İlçesinde gerçekleştirilen toplantıya Antalya Tarım ve Orman İl Müdürü Gökhan Karaca, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Şen, Döşemealtı İlçe Müdürü Erkan Çakar, sektör temsilcileri, ihracatçılar ve çok sayıda nar üreticisi katıldı.
Antalya’da nar buluşması Kalıntı olmayan narların daha yüksek fiyatla yeni pazarlara açılacağının vurgulandığı toplantıda, kaliteli nar üreten üreticilerin daha iyi fiyatla ürünlerini pazarlayacağı belirtildi.

Antalya Tarım ve Orman İl Müdürü Gökhan Karaca, “Sektörün tüm paydaşlarıyla birlikte işbirliği içinde eylem planı hazırlayacağız. Sorunları dile getirerek yapılan hataların düzeltilmesi için il ve ilçe müdürlükleri olarak çalışacağız. Biz güvenilir ürün üretirsek nar üreten diğer ülkelerle farkımızı ortaya koymuş olacağız ve ürünlerimizi yeni pazarlara yüksek fiyatlarla pazarlayabileceğiz” dedi.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Şen ise nar üretiminde kimyasal mücadelenin son çare olduğunu, biyolojik mücadele kullanılması gerektiğini belirtti. Kayıtlı izlenebilir güvenilir ürün üretmenin önemini anlatan Şen, üreticilerin her aşamada üretimi kayıt altına alması gerektiğinin altını çizdi. Toplantı soru cevap şeklinde son buldu. 
 
“Kahramanmaraş Çağlayancerit Cevizi” Antalya’da tanıtıldı

Öte yandan, Antalya’da “Ceviz Türkiye” fuarında Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit Cevizi tanıtıldı.  Fuar süresince yoğun ilgi gören stantta,  ziyaretçilere Kahramanmaraş Ceviz Oymacılığı Ürünleri ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından ıslah edilen ceviz çeşitlerinin tanıtımı gerçekleştirildi.