Antalya’da sektörel eğitimler tüm hızıyla devam ediyor

27 February Thursday, 2020
Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesindeki eğitim ve yayım faaliyetlerine devam ediliyor. İl müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Tarım sektöründeki yaşanan gelişmeler sebebiyle geleneksel yöntemler ile teknolojiden uzak ve geri kalmış bir şekilde üretim yapan işletmeler sektörde tutunamamaktadır. Hemen hemen tüm sektörler yoğun rekabet ortamında tutunabilmek için teknolojik gelişmeleri takip etmeye mecbur kalmışlarıdır. Tarım da bu sektörlerin başında gelmektedir. Yaşanan teknolojik gelişmeleri takip etmek ve tarımsal uygulamalarda kullanmak ancak eğitim ile mümkündür. İl Müdürlüğü olarak verdiğimiz eğitimler ile tarım sektörünün katma değerini yükseltmeyi amaçlıyoruz.” denildi.
Antalya’da sektörel eğitimler tüm hızıyla devam ediyor  Bu kapsamda Serbest Tarım Danışmanları ve Ziraat Mühendislerine yönelik olarak “Bitki Besleme ve Analize Dayalı Gübrelemenin Önemi” konulu eğitim verildi.  Eğitimde ; “Örtüaltı Üretimde Genel Gübreleme”, “Besin Elementlerinin Bitkideki Noksanlık Belirtileri”, “Antalya Tarım Topraklarının Genel Özellikleri”, “Gübre Denetim Çalışmaları” gibi konular uzman eğitmenler tarafından anlatıldı.
Eğitimin sonunda  Serbest Tarım Danışmanları ve Ziraat Mühendislerine katılım belgeleri, İl Müdür V. Gökhan Karaca tarafından takdim edildi. Katılımcılara hitap eden İl Müdür V. Gökhan Karaca “ Eğitim her alanda olduğu gibi tarım sektörü için de çok önemlidir. İl müdürlüğü olarak bu tarz eğitimleri çok önemsiyoruz. Sizlerin de eğitimler hakkındaki görüşlerinizi önemsiyoruz. Sizden gelen talepler sonucunda düzenlediğimiz bu eğitim de bunun bir göstergesidir. Umarım aldığınız bu eğitim hem sizler hem çiftçiler hem de Antalya ve ülkemiz tarımı için yararlı olur.” dedi.
 Eğitim, katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.